Basisschool De Schakel, Heerlen

Welkom op de website van R.K. Basisschool de Schakel !!

 
Comic Sans MS

Nieuws: schakeltje september 2020

Basisschool 'de Schakel' is een katholieke school met aandacht voor de multiculturele verscheidenheid. Leerkrachten, kinderen en ouders werken iedere dag samen om goed en betekenisvol onderwijs te verzorgen. Dat onderwijs is gericht om kinderen een goede basis mee te geven om vol vertrouwen te werken aan hun toekomst.

Onze visie luidt: 'Samen leren voor het leven'

Neem gerust ook eens een kijkje op ons eigen schoolvenster: https://www.scholenopdekaart.nl
 
Nieuws: Schoolvoetbal

Ook dit jaar hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 weer deelgenomen aan het schoolvoetbal.
Een jongens team en een meisjesteam. Ze hebben het wederom heel goed gedaan. 
 
 
Nieuws: Spruutcafé

Klik hier voor de bijbehorende folder

Ontmoet (aanstaande) mama's en papa's samen met jouw Sjpruutje!
Heerlen is er voor je, bijvoorbeeld met het Sjpruut café. Een plek bij jou in de buurt waar je als (aanstaande) ouders naar toe kunt om elkaar te ontmoeten. Zo kun je jouw vragen stellen en ervaringen delen met anderen die hetzelfde meemaken. Je kunt elkaar tips geven en praktische informatie krijgen over bijvoorbeeld borstvoeding, gezonde voeding of opvoeden. Samen weet je meer. En omdat je elkaar snapt, kun je elkaar steunen. De juiste hulp vinden of een antwoord op jouw vragen. Het begin van iets moois.
 
Sjpruutcafé Buurtpunt the Move | Varenbeukerweg 58 Heerlen
iedere dinsdag | 10.00 - 12.00 uur
 
Nieuws: Gezonde school

Basisschool De Schakel is gezond !
 
Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten we zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Schakel is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Schakel voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
 
 
 
 "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!"
 
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School?

Kijk dan op www.gezondeschool.nl.